Foto: Boekcover aangeleverd

Rob Kamphues

Droom op wielen (try-out)

Zaterdag 2 december 2023 – Uitverkocht

aanvang 20:30

Beste mede-dorpsbewoners van Oost-Knollendam (en anderen).

Mag ik jullie allemaal uitnodigen om op 2 december naar het Dorpshuis te komen? Dan speel ik namelijk een unieke eenmalige theatervoorstelling die ik speciaal voor deze gelegenheid aan het schrijven ben. In een grijs verleden was ik een van de vaste cabaretiers van het roemruchte tv-programma Kopspijkers. Dat was in de tijd dat ik nog dacht dat ik grappig was.

De voorstelling heet ‘ Droom op wielen’, naar het gelijknamige boek dat ik net heb gepubliceerd. Daarin staan allerlei avonturen op en rond het circuit, over mijn eigen midlifecirsis waarin ik bedacht dat ik toch liever autocoureur wilde zijn, hoe dat mislukte en hoe ik bij ZiggoSport belandde. Ook vertel ik over mijn ontmoetingen met Max Verstappen en over mijn overnachting in de hotelsuite waar de legendarische Ayrton Senna zijn laatste nacht doorbracht.

Maar er is meer in het leven dan formule 1, zegt men, al moet je me nu nog niet vragen wat, want dan zeg ik ‘formule 2, formule 3 en indycar…’ 

De bedoeling is dat de voorstelling over alles gaat waardoor het leven soms niet te pruimen is, maar meestal toch de moeite waard maakt. 

Of het ook over Oost-Knollendam gaat? Vast, al beloof ik geen meezinger, want dat kunnen we beter aan Diederick overlaten. 

O ja en we blikken natuurlijk uitgebreid terug op het formule-1-seizoen met prachtige foto’s van racefotograaf Peter van Egmond en de tegen die tijd ongetwijfeld derde wereldtitel van Verstappen.

Maar het gaat dus echt over meer dan formule 1 alleen.

Tot in Het Dorpshuis!