Foto: Maureen van Munster

André Manuel

Dreejklezoew

zaterdag 21 maart 2020

In verband met de corona-maatregelen is deze voorstelling afgelast. Donateurs krijgen nader bericht zodra meer bekend is.

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig 

In zijn nieuwste solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. 

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens. 

 In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal. 

Algemeen Dagblad: “Manuel behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.” 

Cabaret.nl: ‘’Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met zeven goede en grappige liedjes.’’ 

De Volkskrant: ‘’Een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma.’’

www.maneman.nl